Tips/ Ideeen

Je bent van harte welkom op de Tips en ideeën pagina van deze website. Onze gezondheid is een belangrijk deel van het leven. Het is goed om gezond te blijven, want het biedt boordevol voordelen. Wanneer je gezond bent, wordt je niet vaak ziek, je bent altijd fit en geniet voor honderdprocent van het leven.

Voordelen van gezond zijn

  1. Een goed functionerende hart

Een gezond dieet rijk aan fruit, groenten, volle granen en magere zuivelproducten kan het risico op hartaandoeningen helpen verminderen door de bloeddruk en het cholesterolgehalte op peil te houden. Hoge bloeddruk en cholesterol kunnen een symptoom zijn van te veel zout en verzadigde vetten in jouw dieet. Elke week een portie vette vis eten, zoals zalm, kan ook helpen om het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen te verlagen. Het hoge gehalte aan omega-3-vetzuren in vette vis is goed voor de gezondheid van het hart.

  1. Je levert geweldige prestaties

Je hebt meer energie. Als je het juiste voedsel eet en elke dag aan lichaamsbeweging doet, werkt je stofwisseling sneller en heb je meer natuurlijke energie. Dit is geen energie die je krijgt van een energiedrank. Dit is het type energie dat je de dag door kan dragen met een sprong in je stap, een lied in je hart en een grote glimlach op je gezicht.

  1. Verminderde stress

Psychologische en omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol bij stressmanagement, maar een gezonde voeding kan je ook kalmeren. Het houdt het stresshormoon onder controle en voorkomt enorme schommelingen in de bloedsuikerspiegel die stress kunnen veroorzaken. Een warme kop kruidenthee drinken is een van de beste manieren om te ontspannen. Bepaalde gezonde voedingsmiddelen zoals sinaasappels, pistachenoten en avocado’s kunnen ook helpen.

  1. Het maakt je positiever

Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk en soms belangrijker dan fysieke gezondheid. Als je lichaam gezond en goed voelt, voelen je je automatisch goed, trots en positief. Met positiviteit kun je alles doen en elke uitdaging aangaan. Als iemand depressief is, is lichaamsbeweging een van de dingen die artsen voorschrijven om hen te helpen. Wanneer we oefenen, produceren we endorfine die op vrolijke pillen lijken. Oefening is dus goed voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

Help ons meedenken

Heb jij ook jouw eigen middel of manier van hoe je gezond blijf? Deel het dan met ons. Wij blijven leren van elkaar en moeten elkaar ook blijven ondersteunen. Wij stellen het op prijs als je jouw ideeën en tips met ons wilt delen. Stuur het zo gauw als mogelijk op, na screening wordt het op onze website geplaatst. Heb je toch nog enkele vragen, voordat je jouw tips wilt delen? Ga op de contactpagina en stuur jou bericht via het contactformulier. Wij kijken uit naar jouw reactie.