Gezonde recepten

Lekker eten is iets wat zeker niet mag ontbreken en mag jij je daar zeker niet schuldig over voelen. De mens is nu eenmaal geneigd om steeds op zoek te gaan naar niet alleen een lekkere hap, maar ook naar gerechten die snel zijn te bereiden. Daar komt ook het gezondheidsaspect erbij kijken en is daarmee de cirkel wel rond. Met onderstaande 7 makkelijke en gezonde recepten, kan iedereen een ware keukenprins of -prinses worden:

Met pasta sla je de plank nooit mis

Even uitkoken en een kant-en-klare saus erbij. Zo heb je al binnen een paar minuten een complete maaltijd op tafel en kan er als variatie gekozen worden uit een aantal saussoorten. Doe er wat gebakken kip erdoor en groenten waardoor alle benodigde vitaminen en overige stoffen naar binnen worden gekregen.

Een snel ei recept

Met eieren kan je vele kanten op in de keuken en is een eisalade niet te versmaden. Maak 5 hardgekookte eieren in een kom fijn en doe er naar smaak wat zout en peper bij. Ook wat olijfolie en peterselie geven het een extra smaak. De salade smaakt heerlijk op wat vers stokbrood en kan ook als tussendoortje worden gebruikt. Ook kunnen de eieren natuurlijk ook gewoon verwerkt worden in andere recepten.

Toast met een gebakken ei

Een eenvoudig recept, maar wel eentje waarmee je de plank nooit misslaat en snel te bereiden is. Doe het brood in de toaster en bak ondertussen het ei tot het eigeel nog lichtjes druipt. Wat peper en zout naar smaak samen met een kopje koffie en geniet je zo van een heerlijk ontbijt. Met een glaasje sap erbij is het zeker een gezond begin van een nieuwe dag.

Maak jouw eigen salade met advocaat

Het is een vrucht die op verschillende manieren genuttigd kan worden en kan het vruchtvlees worden fijngeprakt. Doe daar wat olijfolie bij en wat zout en peper naar smaak. Met een tortilla of gewoon op brood, is het een combinatie die niet te versmaden is. Ook ideaal om mee te nemen naar het werk als lunch of een gezond tussendoortje.

Een lekkere wrap

De wraps zijn kant- en-klaar te krijgen en moet alleen de vulling bereidt worden. Dat kan een enorme variatie hebben, van kipfilet tot aan een mix van groenten en kaas. Ook zei die op de vegetarische toer zijn, kunnen er hun hart mee ophalen. De vulling kan naar keus worden gekocht bij de supermarket, maar voelt het toch altijd bijzonder aan wanneer het zelf wordt bereid.

Een macaronischotel op maat

Eenvoudig te bereiden, maar toch met een veelzijdig karakter. Dat komt door het groot aantal mogelijkheden om groente en vlees erbij te voegen. Wie nog net wat tijd tekortschiet, kan kiezen voor en kant-en-klare variant, maar kan zo een eenvoudige schotel ook zelf binnen een paar minuten op tafel staan. Terwijl de macaroni aan het uitkoken is, kan de groente en/of het vlees apart worden bereid. Het is ook geen slecht idee om wat daarvan in de vriezer te stoppen en kan het als vulling worden gebruikt voor een tortilla of gewoon als toespijs bij een ander gerecht.

Aardappelen horen er ook bij

Zoete aardappelen bieden een veelheid aan voedingsstoffen en kunnen ze gewoon gekookt met een sausje worden opgediend, maar ook gebakken. De vele mogelijkheden zorgen ervoor, dat aardappelen een paar keer per week op tafel kunnen worden gepresenteert. Er is in de supermarket altijd een ruime keuze te vinden aan sausen. Wie trouwens niet zo dol is op zoete aardappelen, kan ook voor de gewone variant kiezen. Een stamppot bijvoorbeeld is nog altijd niet te versmaden en nog gezond ook.

Met bovenstaande gemakkelijke en gezonde recepten, zal het voor iedereen mogelijk zijn om ongeacht de beschikbare tijd, toch mee te kunnen doen aan een gezonde levensstijl. Dat dient natuurlijk aangevuld te worden met andere aspecten zoals voldoende beweging, maar ook bijvoorbeeld het verminderen of achterwege laten van veelal ongezonde snacks en tussendoortjes.