voetbalDe temperaturen lijken steeds meer te stijgen. Dat betekent maar één ding: de zomer komt eraan! Tijd om jouw prachtige, kleurrijke zomerkleren weer uit de kast te trekken en van de buitenlucht te genieten. Indien jij, of jouw familieleden, kinderen hebt/hebben, zullen de kinderen ook eindelijk hun tijd kunnen spenderen in de heerlijke buitenlucht. Toch kan het behoorlijk spannend zijn om kinderen vrij te laten spelen in de tuin. Er liggen immers een hoop gevaren op de loer.

De tuinen zijn meestal voorzien van tegels, waardoor een val enorm veel schade kan aanrichten. Daarbij beschikken veel tuinen over diverse planten. Kinderen zijn erg nieuwsgierig en stoppen, op jonge leeftijd, het liefst alles in hun mond. Giftige planten zijn hierdoor zeker niet gewenst in een tuin. Tja, er is dus behoorlijk wat werk aan de winkel… Indien jij jouw tuin kindvriendelijk wilt inrichten, kan dit artikel erg nuttig zijn. Wij delen zes tips om jouw tuin kindvriendelijk te maken.

Grasveld (laten) plaatsen

In de introductie gaf ik al aan dat de meeste tuinen voorzien zijn van tegels. Een val op deze tegels kan enorm pijnlijk zijn voor kinderen. Doordat kinderen op jonge leeftijd nog erg fragiel zijn, kan een val op de tegels ook leiden tot blijvende schade. Om dit te voorkomen, is het verstandig om een grasmat te plaatsen. De val zal hierdoor een stuk minder pijnlijk zijn en de kinderen kunnen bovendien heerlijk rollen op het gras.

Speelgoedhoek

Hoogstwaarschijnlijk zul jij, naast de kinderen, ook veel bezoek ontvangen in de tuin in de zomer. Het is niet erg uitnodigend om bezoek uit te nodigen als de gehele tuin volstaat met kinderspeelgoed. Het is verstandig om een speelgoedhoek te ontwerpen waar al het speelgoed van de kinderen opgeborgen kan worden. Zodra de kinderen de tuin betreden, kunnen zij hun gang gaan in hun eigen hoekje, zodat de rest van de tuin opgeruimd blijft.

Bovendien kan speelgoed helpen bij het stimuleren van de beweging. Beweging is enorm belangrijk. Door een voetbalgoal of doelnet in de tuin te plaatsen, kunnen de kinderen hun gang gaan en op een leuke wijze in beweging komen. 

Haal de giftige beplanting weg

Kinderen zijn enorm nieuwsgierig. Zij stoppen het liefst alles in hun mond tijdens hun observaties. Ook planten zullen zij als aantrekkelijk voedsel beschouwen. Giftige planten in de tuin kan hierdoor leiden tot vervelende gevolgen. Om buikkrampen of ziektes te voorkomen, is het verstandig om de giftige beplanting te verwijderen voor het seizoen van start gaat.

Genieten van de natuur

Kinderen vinden alle organismen interessant. Het is daarom erg leuk om een eigen moestuin te creëren, waar de kinderen (onder toezicht) plantjes kunnen planten. Bovendien kunnen er vetbollen en voedselbakjes in de tuin geplaatst worden, zodat er vlinders en vogels op af komen. De bron van natuur zal enorm fascinerend zijn voor de kleintjes.